Isoleer je woning met spouwmuurisolatie

Thuisfront isolatie
Thuisfront isolatie

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een isolatietechniek waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw opgevuld wordt met isolatiemateriaal. De spouw, een opening tussen deze muren, wordt gevuld met isolerend materiaal om warmteverlies te verminderen en de thermische efficiëntie van een woning te verbeteren.

Het proces van spouwmuurisolatie omvat het boren van kleine gaatjes in de buitenmuur, waardoor isolatiemateriaal in de spouw wordt ingebracht. Dit kan verschillende materialen omvatten, zoals isolatieparels, schuim of minerale wol. Zodra de spouw volledig is gevuld, worden de boorgaatjes weer netjes afgedicht.

Spouwmuurisolatie biedt tal van voordelen, zoals het verlagen van energiekosten doordat het de warmte beter binnenhoudt, het verbeteren van het comfort in huis door een gelijkmatigere temperatuur en het verminderen van vochtproblemen in de woning. Het is een efficiënte manier om de energie-efficiëntie van een huis te verhogen en het milieu minder te belasten door het verminderen van de CO2-uitstoot.

De voordelen van spouwmuurisolatie

Tot wel 30% subsidie op spouwmuurisolatie

Wanneer u kiest voor spouwmuurisolatie, kunt u tot wel 30% van het totale bedrag aan subsidie terugvragen. Dit kan soms oplopen tot duizenden euro’s. Kijk voor de specifieke subsidiebedragen op de website van het RVO.

Subsidieaanvraag indienen binnen 2 jaar

Het is belangrijk om de subsidie binnen een tijdsbestek van 2 jaar aan te vragen. De termijn begint te lopen op het moment dat de eerste (of enige) maatregel is geplaatst. Thuisfront helpt u bij het aanvragen van de subsidie.

Thuisfront isolatie

De cijfers liegen er niet om!

950+

Woningen geïsoleerd

€600.000

Bespaard met isolatie

10

Jaar ervaring

10

Beoordeling van klanten

spouw isoleren

Tijd om jou passend advies te geven over spouwmuurisolatie

Scroll naar boven